Leestijd:

Is jouw slaapkamer winterproof?

De winter staat voor de deur dus het is weer tijd om je warme winterdekbed uit de kast te halen. De dagen worden korter en de temperaturen beginnen te dalen. En wat is er dan lekkerder dan een bedje die je heerlijk warm houdt?

Inhoudsopgave

Welk bedtextiel maakt je slaapkamer winterproof?

Hoeslaken

Wil je echt een warm hoeslaken? Dan is het type hoeslaken hierbij van belang. Katoenen hoeslakens zijn bijvoorbeeld de meest gebruikte, maar deze houden geen warmte vast. Voor in de zomer zijn katoenen hoeslakens ideaal vanwege hun ademend karakter waardoor het makkelijk vocht opneemt. Daarom kun je in de winter beter een hoeslaken kiezen van flanel. Flanel is namelijk aan één kant geruwd. Hierdoor zit er een heerlijk zacht laagje overheen en dit houdt de warmte langer vast. Ideaal voor de typische koukleum!

Het juiste dekbed

Wil je graag de juiste vulling dan is een donzen dekbed een aanrader. Een donzen dekbed is tijdens de koude wintermaanden ideaal. Dons is heerlijk zacht materiaal met volume. Donzen dekbedden zijn heerlijk warm en voeren toch het vocht, dat je tijdens jouw slaap verliest, goed af. Wil je toch een ander soort dekbed dan is een 4 seizoenen dekbed een goede optie die je ook nog eens het hele jaar door kunt gebruiken.

Een warm dekbedovertrek

Ook het materiaal van het dekbedovertrek is van belang om jouw bed helemaal winterproof te maken. Een flanel dekbedovertrek is in de winter heerlijk comfortabel. Het dekbedovertrek voelt zacht aan en houdt de warmte goed vast. In combinatie met een flanel hoeslaken ben je gegarandeerd klaar voor de kou.

 

Een snufje warmte toevoegen

Een elektrische deken
Ben jij een extreme koukleum? Dan is een elektrische deken een goede oplossing. Een kwartiertje voor het slapen gaan zet je de deken aan zodat je in een heerlijk warm bedje stapt.

Warme kleuren en stoffen
In plaats van de vrolijke zomerse prints in koele materialen vraagt de winter toch echt om beddengoed in warme kleuren en stoffen. Warme kleuren en winterse printen toveren jouw slaapkamer om in een warm, sfeervolle plek.

Chunky Knit Blanket
Gebreide bedspreien en plaids zijn hipper dan hip. Het ziet er niet alleen super gezellig en knus uit, maar ze zijn ook heerlijk warm. Een perfecte oplossing om jouw slaapkamer op te leuken en warm te maken voor ’s nachts.

Warme lichtjes
Kerstlichtjes hoef je niet alleen tijdens de kerstvakantie uit de kast te halen. Je kunt ze namelijk ook aan jouw slaapkamermuur hangen. Een paar wasknijpers en leuke foto’s erbij en je hebt een sfeervolle slinger. 

Laat je adviseren door één van onze slaapexperts!

Ontvang advies op maat voor de beste nachtrust.