Historie

Wielinga Leeuwarden

De historie van Beddenspecialist Wielinga

Beddenspecialist Wielinga bestaat inmiddels meer dan 100 jaar. De hechte samenwerking met Tabbers werd 30 jaar geleden gelegd.
In 1916 begint Berend P. Wielinga in Leeuwarden met het maken van matrassen. Later heeft hij een winkel aan de Voorstreek waar hij ook ledikanten en spiralen verkoopt.  Zoon Hendrik Wielinga zet de zaak voort en verhuist in 1935 naar de Oude Oosterstraat 10. Het bedrijf richt zich vooral op het maken en bijvullen van kapokmatrassen en het vermaken van veren schudbedden tot driedelige matrassen.De zoon van Hendrik, Ben (Berend P.) Wielinga draait mee in de zaak en leert al doende het vak van zijn vader.

In 1973 wordt een pand aan de Oude Oosterstraat in Leeuwarden erbij gekocht. De opkomende markt in bedden doet de bedrijfsvoering veranderen. Polyether en later schuimrubberen matrassen zijn troef waardoor het bedrijf stopt met het vermaken van matrassen. Ook opvallend; er worden steeds meer complete slaapkamerinrichtingen verkocht.

In 1980 is de winkel in de Oude Oosterstraat te klein geworden en opent het bedrijf een nieuw pand aan de Voorstreek in Leeuwarden. Hier worden twee verdiepingen ingericht voor de verkoop van bedden.Wielinga loopt altijd voorop met de laatste trends. Begrijpelijk dat de primeur voor de verkoop van waterbedden in Friesland dan ook naar Wielinga gaat. We schrijven het jaar 1982. Ondertussen gaat de voorloper van Tabbers Licht & Design van start onder de naam Lichtboetiek in hetzelfde pand waar 70 jaar eerder de zaak van Wielinga begon.

Het is 1990 als Wielinga wederom moet uitwijken naar een groter pand op de Nieuwe Oosterstraat/ Tweebaksmarkt in Leeuwarden. De bedrijfsoppervlakte verdubbelt van 400 naar 800 m2. De jongste telg, Ronald Wielinga, begint in hetzelfde jaar mee te draaien in de zaak.

De Lichtboetiek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gerenommeerde speciaalzaak op het gebied van verlichting en design en besluit verder te gaan onder de naam Tabbers Licht & Design. Tabbers Licht & Design betrekt een nieuwe locatie aan de Nieuwe Oosterstraat/ Tweebaksmarkt. Het pand waar tot voor kort Wielinga Slapen was gevestigd! Wielinga Slapen en Tabbers Licht & Design bundelen de krachten en gaan in 2016 verder als Wielinga & Tabbers. Eerst op de Alexander Cohenwei en in 2017 in het centrum van Leeuwarden (schuin tegenover de Mercuriusfontein)

Sinds de fusie in 2016 zijn kunde en expertise samengebracht om de klanten van Wielinga & Tabbers nóg beter te kunnen bedienen. Jarenlange ervaring en gedegen vakkennis maken Wielinga & Tabbers de ideale partner op het gebied van slapen en verlichting. Bij Wielinga & Tabbers vind je alles voor na de schemer. 

Het zijn de Slaaptest weken bij Beddenspecialist.nl! Doe ook een gratis SlaapID-slaaptest.

Beddenspecialist Wielinga

  • maandag gesloten
  • dinsdag 10:00 - 18:00
  • woensdag 10:00 - 18:00
  • donderdag 10:00 - 18:00
  • vrijdag 10:00 - 18:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag gesloten
Ook open op afspraak buiten openingstijden

lk zoek een andere winkel