Flip matras in het nieuws

De Flip matras bestaat in de kern uit vier verschillende modules waarmee de hardheid van de matras kan worden aangepast doordat ze onderling verwisselbaar zijn. Bovendien bestaan de modules op zich ook uit twee verschillende hardheden.

De Flipmatras ziet er uit als een gewone matras, maar heeft een speciale laag waarmee je de matras zelf kunt 'instellen' op je persoonlijke voorkeur. Die laag bestaat uit een viertal modules (3x groot, 1x klein) die je onderling kunt verwisselen. Iedere module bestaat uit twee verschillende hardheden schuim zodat er een groot aantal mogelijkheden is om zelfstandig de best passende matras samen te stellen. Zie hier een filmpje over de werking van de matras.

Losse modules vormen een geheel
Het begint met het vaststellen van je eigen postuur; is dat normaal, heb je brede heupen,juist brede schouders of is het nog anders? Op de site worden een zestal verschillende posturen getoond (zie onder) met de desbetreffende ideale instelling..Op grond van je eigen postuur kun je een selectie maken waar je extra soft, soft, medium of firm ondersteuning wilt. De verschillende modules liggen los tussen de andere lagen, maar blijven op hun plaats als de tijk is dichtgeritst. Let wel: de matras is alleen leverbaar in eenpersoons uitvoering.
 


'Instelgarantie'
Mocht je op de online bestelde matras toch niet lekker liggen dan kun je een foto laten maken van jezelf in zijligging met de rug naar de camera en deze opsturen naar Sleeptrade, het bedrijf dat de matras op de markt brengt. Hier bekijkt een fysiotherapeut de foto en deze kan suggesties geven waardoor je de matras nog beter kunt 'instellen'. Het bedrijf geeft een 'instelgarantie' van 1.000 dagen. Een instelavies krijg je bij bestelling, maar je kan ook naar een van 32 winkels van de Beddenspecialist.nl gaan, een samenwerkingsverband van zelfstandige winkeliers die de Flipmatras in hun assortiment hebben.

Meegroeimatras
Volgens Maarten Stoffels, directeur van Sleeptrade, is de matras voor iedereen geschikt, maar zeker voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen die tijdelijk van postuur veranderen en vaak enige moeite hebben om een goede slaaphouding te vinden op een 'standaard' matras. Ook voor opgroeiende kinderen is volgens hem de matras aan te raden omdat deze kan 'meegroeien'. Ook qua duurzaamheid ziet hij voordelen omdat je – ook na jaren – delen van de matras kunt vervangen. Dat geldt niet alleen voor de diverse losse modules, maar bijvoorbeeld ook voor de tijk.

Maarten van der Weijden
De Flipmatras is vorige week geïntroduceerd, gelijktijdig met de start van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Dat is niet toevallig want de korte slaapjes die Van der Weijden de afgelopen dagen op een boot maakte, werden gedaan op een Flipmatras. Vandaar dat er afgelopen dagen veel over de matras werd gepubliceerd op diverse social media.

Bron: Yataz Nieuws & Blog, 2019

Meer informatie over het FLIP matras