Dekbedden

Dekbedden

Dekbed

Het Excellent Duo dekbed van Vandyck is door de Consumentenbond uitgekozen als beste donzen dekbed! Dus ben jij opzoek naar een nieuw dekbed? De beddenspecialist heeft het Vandyck dekbed voor jou klaarliggen.

Vandyck dekbed

Het Vandyck dekbed is in de categorie 4-seizoenen dekbed uitgekozen als beste uit de test. Het dekbed is beoordeeld op verschillende aspecten als isolatie, vochtdoorlatendheid en gewicht. Door de Consumentenbond wordt het strenge Down-Pass keurmerk voor de herkomst van de vulling nog extra vermeld. De vulling van dit dekbed bestaat namelijk uit 95% Oost-Europese witte ganzendons en 5% kleine ganzenveertjes. Het dekbed bestaat uit twee delen die zijn gescheiden door tussenschotjes en afgewerkt met een bies. De tijk is geweven van het fijnste katoen voor een extra zacht gevoel.

4-Seizoenen dekbed

Het uitzoeken van het juiste dekbed is cruciaal. Heb jij bijvoorbeeld een slaapkamer waar het in de zomer heel warm kan worden en in de winter juist heel koud dan is een 4-seizoenen dekbed misschien wel de juiste match voor jou. Het dekbed bestaat uit twee losse delen wat jou de mogelijkheid geeft om in de zomermaanden onder 1 dekbed te slapen. Wordt het buiten weer kouder dan kun je het tweede deel van het dekbed er aan vast maken, zodat je onder 2 dekbedden kunt slapen.

Dekbed wastips

Af en toe zul je misschien wel de behoefte hebben om ook jouw dekbed te wassen. Hieronder een aantal tips om het donzen dekbed van Vandyck op de juiste manier te wassen.

  • Was je donzen dekbed op een fijn- of wolwasprogramma
  • Wasmachine te klein? Was je dekbed met de hand in een badkuip
  • Kies voor een wasmiddel speciaal voor fijne was en gebruik maar ¼ van de normale hoeveelheid
  • Let erop dat je dekbed niet mag drogen bij een temperatuur hoger dan 30 graden
  • Was je dekbed samen met een paar tennisballen, zo voorkom je dat de dons samenklontert
  • Geen zorgen als je dekbed lang erover doet om te drogen, dit is normaal!

Dekbedovertrek uitzoeken

Om je dekbed mooi te houden is het verstandig om er een dekbedovertrek omheen te doen. Daarnaast heeft het ook verschillende hygiënische redenen waarom het verstandig is om een dekbedovertrek aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een effen overtrek als grijs, blauw of wit of een met een leuke bloemen- of dierenprint.