Historie

Spijker Maassluis

Historie Beddenspecialist Spijker

U bent bij ons op het juiste adres voor alles op het gebied van slaapcomfort. Vanaf 1912 leveren wij ambachtelijk maatwerk en we zijn tegelijkertijd een hypermodern bedrijf. Achter de historische gevel van 1644 staat een volkomen nieuw gebouw met bijna 1000m² showruimte. Wij hebben deskundige adviseurs die u haarfijn de verschillen kunnen uitleggen tussen de diverse matrassen. Een goed kussen is net zo belangrijk als een goed matras. Wij hebben verschillende soorten waarin u, met advies, een goede keuze kunt maken. U kunt het op uw gemak uitproberen in de slaapstudio. Ook hebben wij een ruim aanbod in diverse kwaliteiten dekbedden en bed- en badtextiel. Wij verwelkomen u graag in onze showroom te Maassluis! Wij zijn eveneens na afspraak, op een door u gewenst moment, geopend. In alle rust kunnen wij u dan adviseren. In de directe omgeving diverse GRATIS parkeergelegenheden.

Historie

Spijker Slaapcomfort. De naam zal bij iedere Maassluizer bekend zijn. Ook in de wijde omtrek is het familiebedrijf geen onbekende.
Honderd jaar terug in de geschiedenis brengt ons in het jaar 1912. Grootvader Lourens vestigde toen aan de Wip zijn meubelzaak en matrassenmakerij. Eigenlijk begint de geschiedenis van het bedrijf al eerder, bij overgrootvader Jan Spijker, die schipper was. Met een Friese tjalk vervoerde hij de beroemde Genemuider matten vanuit Overijssel naar het Westland. Spijker werd een graag geziene koopman in Maassluis. Het beviel hem hier en hij besloot zijn tjalk te verkopen. Op de Zuiddijk begon hij een winkeltje in matten, tapijten, gordijnen en meubelstoffering. Zoon Lourens trad in zijn voetsporen en begon op de Wip zijn eigen meubelzaak, meubelmakerij, matrassenmakerij en stoffeerderij. Hij trouwde met Johanna van der Heul, de dochter van spekslager Van der Heul, die zijn winkel naast Spijker had. Toen de slagerij ophield te bestaan, kocht Lourens die ruimte erbij. De winkel werd daarmee dubbel zo breed. En daar zou het niet bij blijven…

Stoelenboer

Lourens’ zoon Jan zette de zaak samen met zijn vrouw Co voort vanaf 1959. Samen bouwden zij verder aan de zaak. Begin jaren zestig besloten ze tot een flinke verbouwing waarbij achter de gevel de panden werden doorgebroken en het hele interieur een facelift kreeg. Hun zoon Jaap bleek als al kind heel geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de onderneming. Het was dan ook geen wonder dat hij in de zaak kwam. “Als kind ging ik vaak mee met de stoffeerders en hielp spullen bezorgen”, vertelt Jaap. “Ik wist al snel dat ik ‘stoelenboer’ wilde worden. Zoals je een groenteboer en een melkboer had, zo koos ik voor stoelenboer. Dat vond ik leuk.” Sinds 1980 staat hij met zijn vrouw Anke aan het roer. In de loop der jaren hebben ze zich volledig toegelegd op slaapcomfort, met als resultaat dat zij nu een gerespecteerd specialist zijn op dit gebied voor het Westland en de omliggende regio. “De keuze om te specialiseren hebben we vooral gemaakt om nog meer aan de wensen van de consument tegemoet te komen. Vroeger zei men ‘bij Spijker, daar kun je kiezen uit wel zeven bankstellen!’ Dat was wat. Later was men daar niet meer van onder de indruk en koos men voor een ritje naar de meubelboulevard waar de keuze veel groter was. Dat heeft ons ertoe gebracht om welbewust een heel gespecialiseerde, maar zeer diepe collectie te bieden. Dat betekent dat wij matrassen hebben in vele soorten, maten en prijsklassen. Van 199 tot maar liefst 2499 euro en alles wat daartussen zit.” Het was een juiste beslissing, zo blijkt uit het succes. De vele vakgerichte prijzen die het ondernemersechtpaar ontving, onderstrepen dat nog eens.

Extra service

Een groot assortiment, samen met deskundige adviezen, jarenlange ervaring en uitstekende service, vormt het fundament waarop Spijker Slaapcomfort al jaren stevig overeind staat. Na de laatste ingrijpende verbouwing omvat de zaak circa 1000 vierkante meter showroom met maar liefst drie slaapstudio’s waar klanten in alle rust een bed kunnen uitproberen. Jaap en Anke zorgen voor persoonlijk en onafhankelijk slaapadvies. Met trots kijken ze terug op de historie van het bedrijf. “Je kunt gerust stellen dat een droom werkelijkheid is geworden”, stelt Jaap. “Dromen zijn geen bedrog in ons geval!” We verlenen veel extra service voor onze klanten. Zo helpen we met het afvoeren van oude bedden, bijvoorbeeld naar de kringloop. Ook kunnen we mensen die onze winkel willen bezoeken desgewenst thuis ophalen. En uiteraard zorgen we voor vakkundige montage bij de mensen thuis.” Jaap en Anke doen hun werk na al die jaren nog steeds met veel plezier. Spijker is aangesloten bij de formule Beddenspecialist.nl, een groep van ruim twintig samenwerkende Nederlandse beddenspeciaalzaken die de klant centraal stellen.

Kom daarom snel langs voor een persoonlijk en vriendelijk advies. Veel mensen zijn u voorgegaan.
Trots zijn wij dan ook op het feit dat wij in 2012 Hofleverancier zijn geworden.

WIJ GAAN MET PENSIOEN!
Aanbiedingen die alles behalve slaapverwekkend zijn.

Beddenspecialist Spijker

  • maandag gesloten
  • dinsdag 09:30 - 17:30
  • woensdag 09:30 - 17:30
  • donderdag 09:30 - 17:30
  • vrijdag 09:30 - 17:30
  • zaterdag 09:30 - 17:00
  • zondag gesloten
Ook open op afspraak buiten openingstijden

Adres

lk zoek een andere winkel

Spijker Maassluis

Terug naar de homepage van Spijker

Spijker