Vier tips tegen nekpijn

Sleepwell Bussum

Au, word jij ’s morgens ook vaak wakker met een pijnlijke nek? Je probeert wat te rekken en strekken door de linkeroor naar de linkerschouder te brengen, vervolgens doe je rechts hetzelfde. Prettig voelt het echter niet. Nog even een cirkeltje draaien, andere kant weer terug. Het vervelende gevoel blijft. Wil je weten hoe je van de nekpijn af kunt komen? Beddenspecialist werkt samen met Slaapfysio Hidde Hulshof. Veel van onze producten en diensten hebben wij ontwikkeld in samenwerking met hem. Hidde heeft vier tips waardoor je snel van de klachten verlost kunt zijn. 

Tip 1 - Verander je slaaphouding

Hoe lig je in jouw bed? Slaap je vaak op je buik? Grote kans dat de nek dat niet leuk vindt. De nekspieren willen ’s nachts ontspannen. Wanneer je op de buik ligt, spannen de nekspieren juist aan door de rotatie van de nek. Logisch dat je ’s morgens met een stijf en pijnlijk gevoel wakker wordt, toch? Slaapfysio: “Mijn eerste advies is om te slapen op de zij. In deze houding komt het lichaam het beste tot rust. De nekpijn zal niet na één nacht op de zij slapen weg zijn. Ik adviseer mensen altijd om dit geruime tijd te proberen en te kijken of dit de klachten wellicht doet verminderen.”

Tip 2 - Check je houding en beweging overdag

We brengen uren per dag door achter onze smartphone, tablet en computer. Ben je er bewust van welke houding je dan aanneemt? We zijn al snel geneigd om in elkaar te zakken met de nodige belasting op de nekspieren. Ook de werkhouding en de manier van bewegen zijn dingen waar je op kunt letten. 

Tip 3 – Check je matras

Hidde: “Wat ik al eerder zei, is dat slapen op de zij het beste voor het lijf is. Het is dan wél belangrijk dat de schouders goed weg kunnen zakken in de matras. Lukt dit niet, dan zal de bovenrug en nek niet in een mooie rechte houding liggen. Het is belangrijk dat wanneer iemand op de zij ligt, de wervelkolom en daarmee ook de nek mooi in één lijn ligt. Ik adviseer mensen altijd om thuis iemand mee te laten kijken of dat het geval is. Een juist gemaakte foto (SlaapSelfie) kan hierbij ook veel inzicht bieden.”

Tip 4 - Check je kussen

Heb je bovenstaande tips allemaal toegepast en toch nog last van de nek? Dan is de kans groot dat jouw hoofdkussen de boosdoener is. Veel mensen slapen op ofwel een te dik of een te dun kussen. Slaapfysio: “Het hoofdkussen moet goed de holte tussen de schouder en het hoofd opvullen. Wanneer iemand een nieuw kussen koopt, zou ik deze altijd eerst thuis uittesten. Het kussen moet namelijk kloppen met de matras en de slaaphouding van deze persoon. De matras kan nog zo goed zijn, met een te dik kussen krijgt iemand evengoed last van de nek. Rugslapers hebben een dunner kussen nodig dan zijslapers.”

Het Adjuzztable  kussen van Beddelicious is uitermate geschikt voor mensen met nekpijn. Dit kussen is thuis aanpasbaar zodat je het kussen altijd zelf kunt instellen op de juiste dikte! Tip! Ook handig om mee te nemen op vakantie zo kan je op elke bed je eigen kussen op de juiste dikte instellen!

Mood image for product

Adviesmethode Beddenspecialist gebruikt in wetenschappelijk onderzoek!

Lage rugklachten zijn een groot probleem in Nederland. Uit het rapport Zinnige Zorg blijkt dat 1 op de 12 mensen met deze klachten worstelt. Hiermee staan lage rugklachten op de eerste plaats van de top-52 aandoeningen met een hoge ziektelast.

De nachtrust speelt hierin een grote rol en daaruit volgt de vraag in hoeverre matraseigenschappen een rol spelen bij lage rugklachten.

Om dit te onderzoeken is een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van matraseigenschappen op comfort en pijn bij mensen met lage rugklachten en/of nekklachten. Benieuwd hoe wij dit hebben aangepakt? Lees dan gauw verder!

Wetenschappelijk onderzoek
Mood image for product
Mood image for product

Verander je slaaphouding met de Beddelicious Buddy

Als je op je zij ligt, kan dat de kans op dus nekklachten verkleinen.
Maar verdraaiing van je onderrug ligt op de loer. Om stabiel op je zij te kunnen blijven liggen zul je de neiging hebben om je bovenste been over de onderste te slaan. Daarmee wordt je onderrug teveel belast. 

Met de Beddelicious Buddy slaaprol voorkom je dat. Deze is speciaal ontwikkeld om dit tegen te gaan.

Je kunt de Beddelicious Buddy bestellen via de webshop.

Beddelicious Buddy
Mood image for product
Mood image for product

Check je matras met SlaapID

Heb jij last van nekklachten en wil je graag weten of het aan je matras ligt? Je ligt tenslotte een groot deel van de dag op je bed, dus nekklachten kunnen ook heel goed aan je bed liggen.

Bij Beddenspecialist hebben wij de SlaapID thuismeting. Met deze SlaapID brengen wij jouw slaapgedrag in kaart, en kunnen op deze manier zien hoe jouw lijf reageert op het bed waarop je thuis ligt. Is jouw matras niet meer voor jou geschikt, dan komt dat onherroepelijk uit de SlaapID thuismeting. Lees er hier meer over.

Meer over SlaapID
Mood image for product

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?