Nederlandse mannen zijn de langste mensen

Sleepwell Bussum

Ga terug naar

Alles over slapen

Onze mannen zijn de langste! En daardoor de leukste?

De lange man

Nederlanders danken hun lengte aan gezonde voeding, goede gezondheidszorg en welvaart. We zien het ook bij tv-programma’s als Spoorloos waar geadopteerde kinderen met hun – vaak veel kleinere – familie worden herenigd. De geadopteerde kinderen die in Nederland zijn opgegroeid, zijn vaak een kop groter dan hun broers en zussen. Een andere reden voor onze lange lengte is dat langere mannen gemiddeld meer kinderen krijgen. Dat lijkt te komen doordat Nederlandse vrouwen de voorkeur hebben voor lange mannen. Lange mannen krijgen eerder een partner, krijgen meer kinderen en gaan tot een latere leeftijd door met kinderen maken.

‘Kies iemand van je eigen lengte!’
Lonneke kan beamen dat vrouwen op langere mannen vallen. Ze vertelt: “Ik ben met mijn 192 cm niet bepaald gemiddeld. En dan val ik – net als veel andere vrouwen – ook nog eens op langere mannen. De zoektocht naar een vriendje was dan ook niet altijd makkelijk. Wanneer ik op een feestje was, ‘scande’ ik de ruimte om te kijken welke jongens boven de massa uitstaken. Als ik vervolgens zag dat ze een flink kleinere vriendin hadden, dacht ik altijd bij mezelf: ‘Kies iemand van je eigen lengte, zo blijft er voor ons lange vrouwen niemand meer over!’ Gelukkig is het goed gekomen met me hoor. Ik ben nu getrouwd met een leuke man van 202 cm en inmiddels twee – lange – kinderen rijker.”

 

 

Bedden tot wel 240 cm
De vrouw van Rob Bruintjes – zelf 172 cm – valt klaarblijkelijk ook op lange mannen. Rob is maar liefst 221 cm en daarmee de een na langste man van Nederland. Rob is ambassadeur van Beddenspecialist.nl. Over deze samenwerking zegt hij het volgende: “Ik las een artikel waarin werd gesproken over diverse mogelijkheden voor mensen met bijzondere maten zoals zwangere vrouwen, stevige mensen, maar ook lange mensen. Ik dacht bij mezelf: dit kan nooit! Ik stuurde een kritische brief en werd uitgenodigd door de twee meter lange directeur. Ik was verrast door de creativiteit in denken. Beddenspecialist.nl biedt een systeem dat volledig op de consument is ingericht. Er wordt gedacht in oplossingen in plaats van problemen. En ze kunnen bedden leveren tot wel 240 cm. Om die reden ben ik nu hun ambassadeur. Dit systeem geeft echt vertrouwen.”

Beddenspecialist biedt dus ook voor lange mensen een op maat oplossing. Iedereen verdient het om goed te slapen vinden wij. Bij een extra lang bed en matras hoort natuurlijk ook passend beddengoed. Ook hier bieden wij een ruime keuze aan in ons assortiment. Ons beddengoed gaat tot 240 cm en is op aanvraag zelfs nog langer te verkrijgen.

Meer weten over dit slaapsysteem? 

kom langs in de winkel

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?