Historie van Simon de Wit

Enkhuizen

De historie van Beddenspecialist Simon de Wit

In zijn jonge jaren werkte Simon de Wit bij Jan de Wit Vormkeur Meubelen, de broer van zijn vader Gerard. Simon trouwde zijn vrouw Corrie, die werkzaam was bij Speelgoedzaak Balk en op kantoor werkte bij het Noord Hollands Dagblad.

Met de opgedane retail ervaring besloten Simon en Corrie in 1978 voor zichzelf te beginnen. Na twee jaar huwelijk zeiden zij beiden hun baan op om een nieuw avontuur te starten aan het Spaansch leger 34 in de binnenstad van Enkhuizen. Eerst met louter meubelen, maar al snel volgden bedden en woningtextiel. In 1991 besloten Simon en Corrie te stoppen met de meubelen en zich verder te specialiseren in bedden en woningtextiel, waar de historie van Beddenspecialist Simon de Wit start. 

In de beginjaren van de 21e eeuw ontstonden er plannen voor de ontwikkeling van een industrieterrein in de Schepenwijk. Simon en Corrie grepen deze kans met beide handen aan. Ze lieten in 2004 een prachtige glazen showroom bouwen van ruim 1300 m2 aan de Star 27, waar alle ruimte was om zowel de bedden- als de woningtextielcollectie in volle glorie te presenteren. Om het specialisme te bekrachtigen sloten zij zich voor de woningtextiel aan bij de formule Binnen en voor de slapencollectie bij Slaapgilde en later bij Beddenspecialist.nl. Het werkgebied van Beddenspecialist Simon de Wit Wonen & Slapen werd door de nieuwbouw vergroot tot de driehoek Enkhuizen, Hoorn en Medemblik waar reeds velen tevreden klanten slapen en wonen, uitgerust in een prachtige ambiance. 

Vandaag de dag staan Simon, Corrie, hun zoon Matthijs en schoonzoon Maarten voor u klaar om u een optimaal advies te geven voor de beste nachtrust en de mooiste inrichting. 

Beddenspecialist Simon de Wit

  • maandag op afspraak geopend
  • dinsdag 10:00 - 17:00
  • woensdag 10:00 - 17:00
  • donderdag 10:00 - 17:00
  • vrijdag 10:00 - 17:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag Gesloten
Koopavond op afspraak mogelijk.

lk zoek een andere winkel

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!