Ton gaat met pensioen en dochter Charlotte gaat het nu doen

In 1988 richtte een Belgische inkooporganisatie een beddenspeciaal groep op onder de naam ,,Sleepy” en werd in Arnhem de eerste Nederlandse winkel geopend met als ondernemer Ton Pouwels. Oudere Arnhemmers herinneren zich nog de busreclame slogans, ,,Wat doet een Belg in een Sleepy bed?” en ,,Mam, ik wil ook een Sleepy bed”

Je mocht toen nog de Nieuwstraat inrijden en er zaten Electro winkels tegenover de Sleepy winkel zoals ,,Leo van Schayk, ,,Megapool” en ,,Horn”. Verder werd dit  zuidelijke gedeelte gezien als het afvoerputje van het centrum van Arnhem.
Na vele crisissen en oplevingen van de economie en meer dan 50 concurrenten te hebben overleefd, veranderde Sleepy in 2004 haar naam in Beddenspecialist Topslapen Arnhem en werd het rechter gedeelte van de winkel,  na het wegvallen van de Bijenkorf en V&D, veranderd in een VanDyck Experience store.


Vorig jaar opende Charlotte, de dochter van Ton, in Elst  haar eigen Beddenspecialist Topslapen Elst en in januari 2020 wordt Charlotte de nieuwe eigenaresse van Beddenspecialist Topslapen Arnhem en zult u minder vaak de accordeon van Ton horen klinken als hij bezig was de charme van een klant te winnen met zijn muzikale boodschap, met als uiteindelijke resultaat de verkoop van een lekkere matras.  

Ton Pouwels heeft in een paar jaar tijd veel zien veranderen in het centrum van Arnhem, zoals een modern Arnhem-Centraal station,
het Rozetgebouw, een gerestaureerde Eusebius kerk, een Focus filmhuis en het aanleggen van de Sint Jansbeek.


Vele winkels gingen kopje onder en daarvoor in plaats, kun je momenteel op wel 1000 plekken een kopje koffie drinken.
De koopavonden gingen erg achteruit, er wordt veel meer gepind dan vroeger en de maandagen, waar vroeger kroegbazen of markthandelaren een bed cash kwamen uitzoeken, zijn ook veelal verdwenen. Momenteel worden er tegenover de winkel van Beddenspecialist Topslapen prachtige appartementen gebouwd en zal het in de toekomst nog leuker en gezelliger worden om niet op het internet, maar langs de Jansbeek in Arnhem te gaan winkelen.
Ook kunt u na de verbouwing bij Beddenspecialist Topslapen wederom terecht voor het mooiste Bed en Badtextiel, dekbedden en hoofdkussens. Uiteraard blijft de hoge service zoals het altijd is geweest.
Bij Beddenspecialist Topslapen slaapt u voor de aankoop van een nieuw bed of nieuw matras eerst 3 nachten met een SLAAP-ID sensor welke uw slaapgedrag in kaart brengt.Dit leest adviseur uit de winkel en kunt u precies zien wat uw favoriete slaaphouding is en zo en welk bed, matras of neksteun kussen het beste bij u past.

Het grote voordeel voor de klant: Grote zekerheid bij de keuze van het juiste kussen, matras of bed. De meeste mensen slapen namelijk te hard, draaien te veel en komen moeilijk in de diepe slaap.

Een goede nachtrust zorgt voor beter functioneren, minder fouten en een betere conditie, vandaar de slogan van moeder Pouwels (91 jaar), welke al vele jaren prijkt op de bezorg bus van Topslapen:  

,,De liefde verdient een goed bed!”