Historie van Kruider

Sommelsdijk

De historie van Beddenspecialist Kruider

Van het water naar d’n Diek
De historie van Beddenspecialist Kruider begint bij overgrootvader Andre Jacob Kruider. Hij woonde in Overijssel en werkte als schipper op een boot die biezenmatten vervoerde. Zo kwam hij ook op Goeree Overflakkee terecht. Hier ontmoette hij bij café de Kok Maatje Marie Dambruin met wie hij later mee in het huwelijksbootje trad.

Andre Jacob Kruider is op Goeree Overflakkee gebleven en is hier gaan werken bij Visser, een gerenommeerd meubelbedrijf. Na een tijdje ervaring op gedaan te hebben bij Visser opent Andre Jacob Kruider in 1907 een kleine woningtextielzaak op het Zandpad tegenover de gasfabriek. Hier verkocht hij matten, tapijt en gordijnen. 

Tussen 1920 en 1930 is het pand aan de Oostdijk (aan d’n Diek) in Sommelsdijk aangekocht, waar voorheen de bouwmaterialen handel Le Comte was gevestigd. De woningtextiel is op deze plaats voortgezet en uitgebreid met meubels. In 1937 is zoon Andre Jacob Kruider junior op 18 jarige leeftijd in de winkel komen werken, waarna hij na een tijdje de zaak heeft overgenomen samen met zijn vrouw Elisabeth Struik. In de loop der jaren werden de kleine buurpandjes aangekocht en zo werd de winkel steeds groter. In 1956 is het pand verbouwd en kon er voor die tijd een moderne woningtextiel- en meubelzaak worden geopend.

Zoon Johan is in 1963 op 21 jarige leeftijd als vennoot in de zaak van zijn ouders gekomen en heeft uiteindelijk de zaak overgenomen. Zijn vrouw Ineke van Noort heeft samen met Johan in de zaak gewerkt en ongeveer 20 jaar geleden is besloten de overstap te maken van een meubel- naar beddenspeciaalzaak. Kruider Slaapcomfort werd de nieuwe naam.

André Kruider is vanaf 1995 als vennoot ingetreden in de winkel van zijn ouders en heeft per 1 januari 2000 samen met Cisca Klijn de winkel overgenomen. De prachtige winkel diende in 2013 nog als decor voor de opnames van het televisieprogramma Feiten & Fabels van SBS6. Komt u ook eens een kijkje nemen. De koffie staat klaar. 

Beddenspecialist Kruider gaat het wat rustiger aan doen.

VOOR VRAGEN EN SERVICE: 0623314209

Voor nabestellingen: Bekijk hier onze webshop of ga naar Beddenspecialist TMC.