Wacore

Hendriksen Dordrecht

We streven allemaal een gezonde en comfortabele nachtrust na. Het belangrijkste uitgangspunt is natuurlijk het juiste bed. Heeft u wel eens nagedacht over een waterbed? Een manier van slapen die al duizenden jaar oud is, maar vandaag de dag nog steeds populair is. En dit is niet zonder reden. Medici en kenners benadrukken de perfecte ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen.

Minder draaien, geen stramme spieren in de ochtend en energiek wakker worden. Ook zorgt de thermostatische warmteregelaar in het watermatras voor een ideale lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Zo slaapt u in de zomer heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. Daarnaast is het waterbed compleet te reinigen en daarom voor mensen met astmatische klachten of allergieën een uitstekende keuze. U kunt het matras eenvoudig afnemen en de waterbed tophoes doet u zonder moeite in de wasmachine

De nieuwe generatie waterbedden

Wacore

Mood image for product

Kwaliteit
Het ene waterbed is het andere niet. Er zijn nogal wat verschillen in bijvoorbeeld de hardheid, het gewicht en de stabilisatie van een waterbed. De kwaliteit hangt vervolgens af van de het soort vinyl, verwarmingselementen, covers, schuimranden en bodemplaten. Bij Beddenspecialist Hendriksen willen wij u uitsluitend de beste kwaliteit aanbieden en daarom kiezen wij al jarenlang voor de waterbedden van Wa’Core. Zij produceren al meer dan 30 jaar waterbedden van topkwaliteit.

Het volledige assortiment aan watermatrassen, stretch tops en kussens vindt u bij ons in de winkel. Ook voor de plaatsing, verzorging en het onderhoud kunt u bij ons terecht.ben ontdekt dat door de toevoeging van warmte ons lichaam sneller ontspant en de bloedcirculatie verhoogt wordt. Ons lichaam kan hierdoor de a

Softside of hardsite?
Waterbedden zijn op te delen in twee varianten; een softside of hardside. Voor beide soorten waterbed geldt dat het watermatras zich altijd 100% naar het lichaam vormt. Het verschil tussen beiden komt tot uiting in het design, de afmetingen en het verwarmingselement. Een softside watermatras wordt omringd door een 5cm dik schuimen frame. Dit schuimen frame houdt de waterzak op zijn plek en zorgt voor een comfortable zitrand wanneer u in of uit bed stapt. Hiermee lijkt deze variant het meeste op een conventioneel matras. Een hard-side waterbed bestaat uit een water bevattende matras in een rechthoekig kader (ledikant) van hout. Een keuze maken tussen deze twee typen waterbedden is vooral een kwestie van smaak en voorkeuren. 

Meer informatie over de softside en hardside varianten
Een softside watermatras wordt omringd door een 5cm dik schuimen frame. Dit schuimen frame houdt de waterzak op zijn plek en zorgt voor een comfortable zitrand wanneer u in of uit bed stapt. Een hard-side waterbed bestaat uit een water bevattende matras in een rechthoekig kader (ledikant) van hout. Een softside waterbed heeft door haar schuimen rand een betere isolatie.

Matras stabilisatie
Een watermatras geeft altijd 100% ondersteuning aan uw lichaam. De hardheid van het matras wordt bepaald door het aantal vezelplaten. Hoe meer vezelplaten er in het matras aanwezig zijn, hoe meer demping het geeft. Uiteraard is uw persoonlijke voorkeur bepalend in de gekozen hardheid. Vaak wordt aangeraden voor een volledig gestabiliseerd matras te kiezen wanneer men nooit eerder op een waterbed geslapen heeft.

Een dubbel matras of twee losse matrassen?
Afhankelijk van uw stabilisatie voorkeuren en slaapovereenkomsten tussen u en uw bedpartner kunt u kiezen voor een dubbel matras of twee losse matrassen. Een reden om voor twee aparte matrassen te kiezen, kan bijvoorbeeld een verschil in lichaamsgewicht zijn.

Rugklachten en een goede slaaphouding
Het vinden van een goede slaaphouding is essentieel en helaas voor mensen met rugklachten soms een bijna onmogelijke opgave. Tijdens de nachtrust dient het lichaam de benodigde rust en ontspanning te hebben om de volgende dag weer fit aan de slag te gaan. Een waterbed zorgt voor het gemakkelijker vinden van de juiste houding, minder draaien en minder vaak wakker worden. Dit komt de nachtrust van iedereen, en dus ook van mensen met rugklachten, ten goede.

Een waterbed is goed voor je rug 
Niet voor niets is het waterbed al langer geleden ingezet in de medische wereld. Denk hierbij aan doorligging, mensen met brandwonden of reumatische klachten. Een gewoon matras geeft namelijk altijd drukpunten. Een waterbed ondersteunt het gehele lichaam, zonder deze drukpunten. En dit is goed voor het gehele lichaam en in het bijzonder voor de rug.

De voordelen van een waterbed 
Het grootste voordeel van een waterbed is dat het gehele lichaam ondersteunt wordt. De slaper neemt hierdoor een betere slaaphouding aan. Verder zijn de volledige instelbaarheid, de optimale hygiëne, de lange levensduur en het gemak in het onderhoud belangrijke voordelen.

Hoe zit het met jouw slaapkwaliteit?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe de Slaapscore!