TexelWool

Bedderie de Boer Heerenveen

Comfortabel en zacht slapen met dekbedden op de juiste temperatuur. Dat is waar het bij TexelWool om draait. De slaapcollectie van TexelWool garandeert een gezonder nachtrust. De dekbedden, futons, onderdekens en kussens zijn gevuld met echt Texelse schapenwol. Een fantastisch natuurproduct, gerijpt door de zon, zee en wind. Schapenwol en dekbed is al jarenlang een gouden combinatie van TexelWool.

TexelWool combineert natuurlijk wol met geavanceerde productietechniek. De zuivere scheerwol van Texel staat bekend om haar weldadige warmte en ventilatie. De lanoline (wolvet) houdt de vezels flexibel en veerkrachtig. TexelWool ontwikkelt met zijn unieke weeftechniek een collectie waarbij je optimaal kunt genieten van al het goede van wol. Je slaap bijzonder licht en luchtig en wordt daardoor heerlijk uitgerust wakker. 

Een fantastisch natuurproduct, gerijpt door de zon, zee en wind.

TexelWool

Selectie van het wol

TexelWool gebruikt kwalitatief hoogwaardig wol van het eiland. Dit begint al op het land. Dagelijks worden zo'n 150 schapen geschoren, wat betekent dat in gemiddeld 4 minuten de schaap zijn vacht volledig kwijt is. De vuile delen worden van het wol apart gehouden. Ook wordt er uitsluitend voor het witte wol gekozen. In de boerenschuur gaat het wol vervolgens in grote balen op de weegschaal. Het wol wordt met de hand uitgezocht waarbij naar kleur, vezellengte, fijnheid, kroezing en schoonheid wordt gekeken. 

De vette, mooie wol gaat naar de wasserij. Na het wassen wordt de wol gedoogd en naar de wolzolder geblazen. Hier wordt het wol 24 uur geacclimatiseerd. Ondertussen wordt uit elke baal wol een monster genomen om te testen in het laboratorium. De balen krijgen tot slot een eigen nummer en zijn klaar voor de verwerking. Uiteindelijk worden hier dan de mooiste dekbedden van ontwikkeld.