Völker

Het juiste verpleegbed voor alle behoeften. De verzorgingskosten nemen toe, goed verplegend personeel is zeldzaam. Daartegenover staat dat de eisen van bewoners en hun naasten steeds hoger worden. Hier bieden de verpleegbedden van Völker uitkomst. 

Sinds 1912

We gaan terug naar het jaar 1912. Heinrich Völker I - de grootvader van de huidige eigenaar - start in Duitsland een meubelmakerij met een focus op de inrichting van sociale instellingen. Later komt de productie van volledig meubilair voor zieken- en verzorginghuizen en verpleegsterswoningen erbij.
In 1991 wordt het elektrisch bediende verpleegbed 2080 E geïntroduceerd. Dit is het allereerste model van een nieuwe generatie verpleegbedden, die een modulair constructieconcept combineren met de charme van een echt meubelstuk. Dit betekent de start van een grote, innovatieve marktleider in Duitsland. In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen en innovaties gewees

Onze (verpleeg)bedden bieden uitkomst voor oudere of hulpbehoevende mensen. De bedden voldoen aan alle verzorgingseisen, ook bij intensieve verpleging.

Völker

Missie

Völker heeft zichzelf de taak gesteld verpleeg- en ziekenhuisbedden te produceren waarbij de individuele eisen én verschillende verwachtingen van zorgbehoeftige mensen plus van verplegend personeel centraal staan. Mensen, die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Völker wil hierbij eventuele angsten wegnemen en immobiele mensen activeren. Ook wil deze marktleider het verplegend personeel ontlasten in hun werkzaamheden zodat er ruimte over is voor die belangrijke persoonlijke aandacht en zorg.

Product kenmerken

• Innovatieve verpleegbedden
• Medische hulpmiddelen
• Functioneel
• Comfortabel
• Nuttig voor verplegend/ verzorgend personeel
• Onderscheiden met een ‘healthcare’ design
• ‘Made in Germany’ kwaliteit

Kwaliteit 

De bedden van Völker worden steeds weer opnieuw onder de loep genomen. Samen met ontwikkelaars, klanten en verzorgingsexperts kijkt de slaapexpert naar pure innovatieve verbeteringen. Op die manier is het mogelijk steeds betere bedden te ontwikkelen. Het resultaat? De gebruiker kan zichzelf beter verzorgen. Bijkomend voordeel: meer ontlasting van het werk van verzorgend personeel en minder zware  zorghandelingen. Winst op alle terreinen! 

Porsche

Goede aandrijvingen en motoren zijn erg belangrijk voor elektrische (verpleeg)bedden. Daarom stelt Völker hier hoge eisen aan.
Völker heeft- in samenwerking met Topmerk Porsche - een nieuwe, op een bussysteem gebaseerde aandrijftechnologie ontwikkeld. Deze stelt een nieuwe norm qua veiligheid, betrouwbaarheid en prestatievermogen.

Multifunctionele zorgbedden in collectie

Het verpleeg- en ziekenhuisbed van Völker heeft het uiterlijk van een mooi designbed. In werkelijkheid is dit het eerste echte verpleegbed van topklasse. Een bed van Völker biedt namelijk alle professionele mogelijkheden: comfort, wellness en alle benodigde zorgfuncties. Völker is met één druk op de knop in de door u gewenste stand te plaatsen (hoog-laagbed met eventueel valbescherming); handig voor verzorging en uw eigen gemak