Loof

Loof Living, Loof Sleeping en Loof Working! Loof richt zich op het hele huis – van leefruimte tot slaapruimte wat daar tussenin zit. De verfrissende lichtheid, het comfortabele en de fraaiheid van de meubels maakt ze relevant voor iedere hoek van iedere kamer. Voor Loof zijn samenwerkingen een onderdeel van zijn raison d’être. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen, zo ontwikkelt Loof zich ook en daarom omringt Loof zich met al even zo inspirerende partijen.

Loof deelt feilloos gevoel voor stijl en is ervan overtuigd dat je fijner woont in een mooi en persoonlijk huis. Wat Loof bindt is een intuïtief gevoel voor schoonheid en kwaliteit. Loof kenmerkt zich als organisch en dynamisch en dit vertaalt zich door naar inspirerende samenwerkingen met ontwerpers, andere labels producenten en retailers.

Loof Sleeping, Loof Living en Loof Working

Loof

Loof is beschikbaar bij de volgende Beddenspecialisten:

Het verhaal

De geschiedenis van Loof gaat terug tot 1946. In dit jaar richtte Jan van Zandvoort een kleine meubelfabriek op in Druten. Het familiebedrijf is door meerdere generaties overgenomen. In deze jaren groeide de fabriek uit tot een succesvolle producent van moderne slaapmeubels onder de naam 'Treco' (dat staat voor 'trend en comfort)'. Treco had verschillende verkooppunten in Nederland en omstreken, maar toch werd het besluit genomen om het bedrijf te verkopen. 

In 2008 richt de huidige generatie van de familie Zandvoort het bedrijf Trecompany op. Trecompany legde zijn focus voornamelijk op de slaapwereld. In het voorjaar van 2016 wordt de naam aangepast in Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie voor andere kamers in het huis. Inmiddels is Loof een van de toonaangevende merken die zich richt op de ontwikkeling van meubels van hout. "Deze meubels zijn gemaakt van eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren".

 

Oog voor mens en milieu

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en de esthetiek van loof draagt daaraan bij. Loof draagt zorg voor een meubel dat naadloos aansluit op jouw interieur, terwijl het tegelijkertijd meebeweegt met de trends van de toekomst en dus oog heeft voor mens en milieu.

De meubels van Loof zijn gemaakt van natuurlijke materialen: "wat gracieus verjaart, wordt mooier door de tijd heen.". Het produceren van de meubels gebeurt voornamelijk binnen Nederland en waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale materialen. 

; ;