Khasto

Khasto is een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in de jaren tachtig. De achtergrond van de familie is zowel Nederlands als Noord-Indiaas. Khasto biedt een grote variatie aan traditionele textiel technieken in wol, zijde en katoen. We zijn nauw betrokken bij het productieproces dat wij bewust in Noord India houden zodat de technieken die in onze producten vertegenwoordigd zijn, daar behouden worden van generatie op generatie.

Daarbij wordt toegezien op betaling van bovengemiddelde lonen en werkomstandigheden. Het ontwerp van de collecties houden wij geheel in eigen hand. Wij ontwerpen tafelkleden, lampenkappen, dekbedovertrekken en quilts, zomer en winterkleding en nachtgoed voor volwassenen en kinderen. Dat alles, is waar Khasto voor staat. Dit unieke drielaagse, en aanvoelend als zijde,  katoen vindt u bij Beddenspecialist terug in een ruim assortiment nachthemden, pyjama’s en dekbedovertrekken.

The Cotton Cashmere

Khasto

Khasto is beschikbaar bij de volgende Beddenspecialisten:

Khasto dekbedovertrek, dromen onder fijngeweven lagen katoen

Slapen onder een Khasto dekbedovertrek is een belevenis. De ademende zachte stof geeft het gevoel alsof je liefdevol geaaid wordt door je bed. Iedereen heeft zijn eigen slaaprecept. Met pyjama, zonder mouwen, met broek, zonder knopen, met dekbedovertrek of een laken met een deken. Goede slaap verbetert het geheugen, de weerstand, weerbaarheid en stimuleert onze creativiteit. Des te meer reden om dat slaaprecept serieus te nemen. Ongeacht wat je aan wenst te trekken of juist uit wilt laten in bed, een Khasto dekbedovertrek past op iedereen zijn voorkeurslijst. Het comfort dat de drielaagse katoen teweeg brengt in bed is iets om te ervaren. De vier laagjes zorgen altijd voor een prettig klimaat onder de deken. Verzachtend, rustgevend, kalmerend, je slaapt alsof je onder een wolk ligt. Van top tot teen omhuld door de fijnste katoen, dat is gegarandeerd lekker slapen.

Khasto beddengoed, King size / Lits Jumeaux

Khasto beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Zonder synthetische toevoegingen slaap je onder puur natuur. Het tweepersoons dekbedovertrek is 240 x 220cm, ook wel King size of lits jumeaux genoemd, en komt met kussenslopen van 70 x 60cm. Het éénpersoons dekbedovertrek is 140 x 220cm. Omdat er in het dekbedovertrek natuurlijk een dekbed wordt geplaatst, heeft het dekbedovertrek als enige product uit de Khasto collectie geen drie maar vier lagen. Kleuren en prints op de binnenlaag schemeren subtiel door de bovenlaag heen. Dankzij het gesluierde effect zien de Khasto prints er zacht uit, perfect voor een slaapkamer waar je uit wilt rusten. Het beddengoed is in verschillende prints beschikbaar zodat het er voor ieder slaapkamer interieur een passende print en kleur is.

Traditionele kwaliteit en Fair trade

Khasto vertegenwoordigt een oude textiel. In de 19e eeuw werd de stof gebruikt voor sjaals die werden gedragen door prinsessen. Later werd dit prachtige handwerk overschaduwd door de opkomst van synthetische stoffen tijdens de industrialisering van de textielindustrie. We willen graag deze oude schoonheid nieuw leven in blazen door de techniek toe te passen op een eigentijdse collectie babykleding, beddengoed, nachtkleding en homewear. Een ongekende zachtheid en subtiel uiterlijk maakt Khasto tot een koninklijke katoen.

We delen graag de zachte schoonheid van Khasto met de wereld maar wensen ook dat de makers van onze collectie genieten van hun werk en leven. Daarom hebben we bijzondere aandacht voor het welzijn van onze collega’sin India. Het Khasto dekbedovertrek wordt gemaakt in India in een werkplaats door ambachtslieden. Eerlijke handel is voor ons vanzelfsprekend en daar dragen we zorg voor. We investeren in goede werkomstandigheden en eerlijke lonenvoor alle medewerkers. In ruil daarvoor delen zij met ons hun uitzonderlijke vakmanschap. Vanzelfsprekend komt er geen kinderarbeid voor bij de vervaardiging van Khasto.

; ;