Beddenspecialist weet raad: maak je slaapkamer schoon!

Met deze tips en tricks reken je zo af met ongemakken in jouw slaapkamer. Of dat nu gele vlekken in het kussen zijn of een matras dat al een tijdje stil heeft gelegen, Beddenspecialist heeft de oplossing! Deze keer: het schoon maken van je bed. Een gemiddeld mens slaapt acht uur per dag en per nacht verlies je ongeveer een halve liter vocht. Dat vocht trekt allemaal rechtstreeks je matras, dekbed en kussen in. De ultieme reden om goed stil te staan bij het luchten van je bed om het vocht er goed uit te laten trekken!

Raycop to the rescue!

Raycop is de antibacteriële stofzuiger die je bed, matrassen en beddengoed reinigt op een chemicaliënvrije manier. Huisstofmijten zijn een van de meest voorkomende oorzaken van allergieën en astma. De Raycop stofzuiger heeft bewezen 99,9% van allergenen, bacteriën en mijten te verwijderen uit je bed, matras en beddengoed.

Daarnaast is je bed een broedplaats voor huismijten. Op een gemiddeld éénpersoonsmatras wonen er ongeveer vijfhonderd. Ga na dat één huismijt in z'n leven voor vierhonderd nakomelingen zorgt, én dat alle dode huismijten gewoon op je bed blijven liggen. Dan kom je uit op 100.000 tot ongeveer een miljoen (dode) huismijten in je bed - in een periode van tien jaar. 

Het is dus noodzakelijk om je bed goed schoon te houden. Let's face it: Een lekker idee is het niet. Maar hoe houd je je bed dan echt goed schoon? Beddenspecialist geeft jou daarom wat extra tips. Ken je bijvoorbeeld al de Raycop stofzuiger?

1. Matras luchten
Laat je matras luchten. Voorkom dat huisstofmijt zich in je matras nestelt, door het matras iedere dag te luchten.

2. Was je lakens lekker heet
Verschoon, vooral als je samen een bed deelt, ongeveer eens per week je lakens. Nadat ze een week op je bed hebben gelegen, zul je merken dat ze niet meer zo fris ruiken. Als je je lakens in de was gooit, zorg dan dat ze met een temperatuur vanaf *zestig graden gewassen worden. Dit zal afrekenen met een aantal bacteriën die in je lakens leven. Bye bye!

*uitgezonderd vanDyck collectie

Mood image for product
Mood image for product

3. Maak je kussen schoon!
Iedere nacht lig je te zweten en te kwijlen op je kussen. En ondanks je schone lakens, dringt er toch ook een hoop door in je kussen. Er zijn twee dingen die je kunt doen om je kussen schoon te maken. Check even op het label of je je kussen mag wassen. Zo ja, doen! Hier lees je hoe. 

4. Was je dekbed
Ook je dekbed kan, in de meeste gevallen, gewassen worden in de wasmachine. Daar wordt hij heerlijk fris van, dus het is echt een aanrader! Kijk wel goed op het labeltje en prop hem niet in de wasmachine, maar vouw hem netjes op. Dit voorkomt dat je wasmachine niet zo gaat bonken.

TIP: Heb je bijvoorbeeld een donzen dekbed in de maat 240 x 200? Dan is de wasmachine vaak te klein om het dekbed echt goed te kunnen wassen omdat de grootte van de trommel te klein is. Mocht je je dekbed niet zelf kunnen wassen, breng hem dan eens in het halfjaar naar een stomerij. Denk maar aan al die vieze beestjes!

Bron: www.ze.nl

Benieuwd naar je Slaapscore?

 

Doe nu de Slaapscore, het kost je slechts een paar minuten! 

Doe nu de Slaapscore?