Beddenspecialist weet raad: maak je slaapkamer schoon!

Met deze tips en tricks reken je zo af met ongemakken in jouw slaapkamer. Of dat nu gele vlekken in het kussen zijn of een matras dat al een tijdje stil heeft gelegen, Beddenspecialist heeft de oplossing! Deze keer: het schoon maken van je bed. Een gemiddeld mens slaapt acht uur per dag en per nacht verlies je ongeveer een halve liter vocht. Dat trekt allemaal rechtstreeks je matras, dekbed en kussen in. Kan je dus nagaan wat een vieze boel het is als je met z'n tweeën in één bed slaapt.

1. Matras luchten
Laat je matras luchten. Voorkom dat huisstofmijt zich in je matras nestelt, door het matras iedere dag te luchten.

2. Was je lakens lekker heet
Verschoon, vooral als je samen een bed deelt, ongeveer eens per week je lakens. Nadat ze een week op je bed hebben gelegen, zul je merken dat ze niet meer zo fris ruiken. Als je je lakens in de was gooit, zorg dan dat ze met een temperatuur vanaf *zestig graden gewassen worden. Dit zal afrekenen met een aantal bacteriën die in je lakens leven. Bye bye!

3. Maak je kussen schoon!
Iedere nacht lig je te zweten en te kwijlen op je kussen. En ondanks je schone lakens, dringt er toch ook een hoop door in je kussen. Er zijn twee dingen die je kunt doen om je kussen schoon te maken. Check even op het label of je je kussen mag wassen. Zo ja, doen! Hier lees je hoe. 

4. Was je dekbed
Ook je dekbed kan, in de meeste gevallen, gewassen worden in de wasmachine. Daar wordt hij heerlijk fris van, dus het is echt een aanrader! Kijk wel goed op het labeltje en prop hem niet in de wasmachine, maar vouw hem netjes op. Dit voorkomt dat je wasmachine niet zo gaat bonken. Mocht je je dekbed niet zelf kunnen wassen, breng hem dan eens in het halfjaar naar een stomerij. Denk maar aan al die vieze beestjes!

*uitgezonderd vanDyck collectie

Bron: www.ze.nl

; ;